Sådan vedligeholder du bedst dine smykker

13 januar 2021 Maya Hindsberg

Smykker kan være noget så smukke, men hvis ikke de bliver passet på, kan de hurtigt miste deres glans. Det er ærgerligt, hvis man har brugt mange penge på dem, og derfor bør man overveje at bruge tiden på at rense smykket og overveje i hvilke situationer, man har sine smykker på.

For selvom man kan købe et nyt smykke, betyder det ikke, at man kan erstatte det. Heldigvis kan man passe på det, så læs med her, for at få gode tips og tricks til, hvordan man vedligeholder, og passer på sit smykke.

Hvornår man tager sine smykker af, er vigtigt

Det kan virke nemmere bare altid at have sine smykker på, men det er langt fra det, der er sundest for ens smykker. Så en af de bedste måder at passe på sine smykker er altså at tage dem af, når man skal sove, går i bad, gør rent, dyrker sport, vasker hænder eller lignende. Alle disse ting er med til at gøre smykker grimme efter kort tid, da det bare er unødvendigt slid for smykkerne. 

Kemikalier kan også være med til at forkerte smykkernes liv. Bruger man derfor parfume, cremer eller lignende, bør man tage sine smykker af først, og først tage dem på, når creme osv. er tørret helt, og dermed ikke kan påvirke smykkerne.

Rens smykkerne

Hvis skaden allerede er sket, og smykkerne er blevet misfarvet, eller har fået en mørk overflade, så kan de heldigvis renses.

Hvis det er sølv og guldsmykker, kan man putte dem i vand med lidt opvaskemiddel og lade dem ligge i 5-10 minutter. Derefter kan man tage dem op og rense dem nænsomt med en tandbørste eller lignende. Til sidst tørrer man dem med en klud.

Hvis smykkerne er forgyldte, tåler de ikke det samme. Her skal de bare tørres af med en blød og fugtig klud.

Flere Nyheder