Led efter din næste brugte bil i hele landet

23 august 2021 Lotte Hindsberg

Skal du til at finde en ny brugt bil kan du med fordel lede efter den i hele landet. Danmark er ikke ikke større end, at det er muligt at tage til den anden ende af landet, hvis der er et godt tilbud. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken brugt bil du leder efter.

Er der mange biler af den type du gerne vil købe, kan du vælge at lede lokalt. Du kan f.eks. lede efter brugte biler på Fyn. Når du leder efter en ny brugt til kan du kigge både hos en forhandler og hos en privat sælger.

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved at købe hos en privat sælger som hos en bilforhandler. Fordelen ved at købe hos en privat sælger er at bilen ofte er billigere end hvis du køber den hos en forhandler. Ulempen ved at købe hos en privat sælger er, at du har købt bilen som beset og at bilen ikke er omfattet af garanti og købeloven. 

Omvendt er en bil købt hos en forhandler omfattet af en garanti, rimelig i forhold til bilens værdi og købeloven. Ulempen er at den så til gengæld er dyrere. Af andre fordele er at bilen som regel har været en tur forbi en mekaniker som har gennemgået den og repareret evt. fejl og mangler. Den vil også være vasket og renset, inden den er blevet sat til salg. Det er altså fuldstændig rimeligt at prisen er en anden.

Uanset om du vælger at købe en bil hos en privat sælger eller hos en forhandler, skal du køre en tur i bilen. Du skal ud og køre i mindst en halv time, så du får lært den godt og kende. Det er ikke nok bare at tage den en tur rundt om hjørnet. Det vil udelukkende lære dig om bilen kan starte. 

Flere Nyheder