Lad en dygtig bogholder holde styr på virksomhedens regnskab

23 april 2019 Astrid Pedersen
Lad en dygtig bogholder holde styr på virksomhedens regnskab

En virksomheds økonomi er dens Akilleshæl. Uanset hvor nyskabende og rentabelt dit produkt er, vil du ikke nå langt, hvis virksomhedens økonomi sejler.

For det første er det vanskeligt at drive – endsige ekspandere – en virksomhed på et tvivlsomt finansielt grundlag. For det andet kan du få svært ved at tiltrække investorer, hvis du ikke er i stand til at fremlægge et gyldigt regnskab, og for det tredje risikerer du ganske enkelt at gå neden om og hjem med din virksomhed, hvis ikke økonomien holder vand.

Du kan dog undgå al denne usikkerhed ved at udlicitere opgaver med registrering af omsætning, lønkørsel, ATP, skat, moms og revision til professionelle fagfolk, som kan sørge for, at der kommer orden i regnskaberne.

Find en model med revisor og bogholder, som passer til din virksomhed

Afhængig af din virksomheds størrelse og type, vil det variere, hvilken form for hjælp til regnskab og revision, som er ønskværdig for dig og for din virksomhed. Som lille selvstændig – eventuelt enkeltmands virksomhed – vil det nok være overkill at lave en aftale med et af de højest profilerede revisionshuse i Danmark.

Her vil du kunne klare dig med en bogholder, som kan bogføre dine bilag korrekt, og eventuelt forestå diverse udbetalinger af løn eller honorarer, på timebasis et par gange om måneden – og eventuelt en revisor, som kan udarbejde en årsrapport på baggrund af det af bogholderen udarbejdede årsregnskab. Så er du sådan set godt hjulpet – og skulle du ønske at ekspandere din virksomhed, kan din revisor træde til som rådgivende instans.

hvad koster en bogholder og en revisor?

Der er selvfølgelig store forskelle i priserne på revisorer, alt efter hvor specialiserede de er. Hos Din Lokale Revisor kan du få en behovsafklaring inden for få timer, samt et tilbud fra en revisor eller en bogholder i din virksomheds lokalområde. Prøv selv på https://lokalerevisorer.dk 

Flere Nyheder