Kræver et hobbyrum en hobby?

30 december 2020 Pia Nielsen

Næh… faktisk ikke. Du behøver ikke være en haj til at strikke, gå højt op i modeltog eller sidde og binde fluer fra morgen til aften. Et hobbyrum er meget mere og andet end blot et rum til en hobby…

Et hobbyrum er måske i moderne tider bedre beskrevet som et fritidsrum – et sted, hvor du laver alt andet end at arbejde. Er du heldig at interessere dig for madlavning er køkkenet på sin vis allerede dit hobbyrum, men er du mere til computer, bøger eller bare lejlighedsvis projekter, så er et hobbyrum det helt rigtige for dig. 

Der hvor du kobler af…

For nogle er det afslappende at meditere, dyrke yoga eller lytte til god musik. For andre er det afstressende at kaste sig over manuelt arbejde i værkstedet, løfte nogle tunge vægte eller hoppe på trampolin. 

Hvad end du kobler af med, så kan du kalde det din hobby – også selv om det blot er at se TV eller læse en god bog. Fordelen ved at tilegne et rum eller et område i boligen til din interesse er, at du fysisk kan opholde dig et sted, hvor din krop og hjerne ved: Nu er det tid til at stresse af. 

Hvor stort skal et hobbyrum være?

Ikke alle kan tillade sig den luksus at bruge et helt rum i boligen til et såkaldt hobbyrum. Det er heldigvis heller ikke nødvendigt – du kan nøjes med at dedikere et område i et rum til din hobby eller dine projekter. Pointen med et hobbyrum – eller et hobbyområde – er blot, at du kan være i gang med et projekt over længere tid uden at skulle tænke på oprydning. 

Vælg evt. et længere bord i køkkenet, end du har brug for, og brug den ene ende til dine projekter. Afsæt et hjørne i soveværelset til dine projekter, eller lad et område i udestuen være der, hvor du hygger med dine interesser. 

Flere Nyheder