En dør med dørspion kan være meget smart!

27 april 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi har nok mange af os set en film, hvor en person kigger i en dørspion, og så skifter kameraet vinklen til at være, som når man selv kiggede gennem den dørspion, og man får en fiskeøje-linse-måde at se det på.

Der er mange grunde til at have sådan en dørspion, for det kan være, at man bor i et lejlighedskompleks, og så vil man gerne se, hvem det er, der kommer og går; og man kan måske høre, at der sker ting ude på opgangen, men man vil ikke afsløre sig selv eller komme til at engagere sig i noget, som man ikke ville være en del af.

Det kan også være, at man bor i hus, og man så gerne vil kunne se direkte ud, hvordan det står til med vejret, for hvis man kan høre, at det stormer, regner eller sner, så er det jo ikke noget, som man lige vil lukke ind ved at åbne døren og tjekke.

Dörrar

Sådan en dørspion i døren kan være praktisk

Men der kan også være andre grunde til, at det er smart at have en dørspion på ens dør.

Hvis man nu ikke har ruder i døren, så kan man jo ikke se, hvem der kommer på besøg, men hvis der er ruder, så har man også afsløret sig selv – det gælder som regel også, hvis man kigger ud gennem et vindue ved siden af døren, for de kigger også bare tilbage.

Ruderne kan så være materede, men så kan man ikke være sikker på, hvem der er dukket op, og dem på den anden side kan se, at man er der, og at man så ikke åbner op.

Måske vil man bare ikke have besøg den dag, eller også gider man ikke have besøg af dem, som der er kommet forbi, og så er det rart, at man lige kan tjekke det ud med ens dørspion.

Flere Nyheder