Boligadvokat i Vejle

12 april 2017 Amalie

En boligadvokat handler som rådgiver for enten køber eller sælger i en ejendomshandel. Med en boligadvokat ved sin side i handlen er man sikret vejledning fra en erfaren fagmand, som tager ansvar for de juridiske aspekter af handlen. Dermed skabes en sikkerhed for klienten. 

Boligadvokaten tager for det første overordnet ansvar for, at handlen foregår retfærdigt. På vegne af sin klient gennemgår boligadvokaten alle aspekter af aftalen, hvert et dokument – og sørger dermed for, at alle juridiske faldgruber undgås. På denne måde skriver boligadvokatens klient ikke under på en ufordelagtig eller uretfærdig aftale, hvor aspekter er fejet under gulvtæppet. 

Dernæst tager boligadvokaten ansvar for selve sin klients økonomiske situation – på flere måder. Boligadvokaten kan både hjælpe med at vejlede til det bedste boliglån i den enkelte klients situation, så man kommer så godt som muligt ud af en aftale med eksempelvis banken. Dernæst er en boligadvokat helt lavpraktisk forsikret af en såkaldt advokatforsikring. Det betyder, at hvis advokaten på den ene eller den anden måde viser sig at have været ude af stand til at opdage ting i købsaftalen, som skaber ulemper for klienten senere hen, vil klienten modtage et erstatningsbeløb. Ansvarsforsikringen vil dog i de færreste tilfælde blive aktuel, hvis man vælger en boligadvokat, som for alvor kan sit kram, og som med sine kompetencer og professionelle tilgang kan sikre et fordelagtigt udfald for sin klient.

Leder man efter en sådan boligadvokat i Vejle, finder man det i form af en af advokaterne fra advokatfirmaet Hviid Advokater. Hviid Advokaters afdeling ved navnet Hviid Boligadvokater har nemlig stor erfaring inden for området, og kender boligmarkedet i Vejle. De dygtige advokater i firmaet kan hjælpe både købere og sælgere igennem, omend det gælder et længere forløb eller blot hjælp til specifikke aspekter af handlen, som volder ekstra mange problemer. Dog er det altid en god idé at hyre en boligadvokat fra starten, som kan hjælpe med alt juridisk, så man undgår at skulle betale mere i sidste ende for at dække fejl i forbindelse med eksempelvis korrekt gennemgang af dokumenterne forbundet med handlen. Der findes nemlig en lang række dokumenter, der skal gennemgås af en, som kender til proceduren inden for bolighandel. Vigtigst af alle dokumenterne er dog den endelige købsaftale, som binder køber og sælger. Her bør man som køber få skrevet et advokatforbehold ind i aftalen. Dette kan sikre en imod en uretfærdig aftale, da det medfører, at handlen først er endelig, når købers boligadvokat har sagt god for den. 

 

Flere Nyheder